返回列表 發帖
其實唔洗行動得咁激.
有無想過係因為救生員當席及人手問題, 所以先於晚上7點關閉.
另外如閞到晚上11點都比其他業主投訴...d燈又光, d人又嘈咁啦.
再者lee度又唔係公共泳池, 係唔足夠人手之下, 晚上發生意外, 又邊位負責呢?? 係咪到時又有人出黎投訴?

回復 #31 蝦佬浩 的帖子

咁又講得幾"arm"播.:150:

回復 #31 蝦佬浩 的帖子

儍啦!你毋需替佢地找藉口,我e家住個處,一樣開到10點,點解人地得佢唔得呀?:167:

回復 #33 barry 的帖子

我而家住果度都開到10:00pm...
11:00pm就當然唔ok啦.
如果要開到10:00pm, 大前提當然係有人手啦. 無人手你都唔敢游啦.

設施呢d o野, 係要顧及大部份人o既使用權. 係公眾利益. 如果只係一小部份人用到(如開放時間短或不理想), 對大家都無好處. 因為設施都有開支, 如果開放時間同人流配合唔到係浪費之餘, 收益少o左最後又係眾業主們拎多d管理費出o黎補貼.即係更浪費
管理處, 做o野啦.. 成日得個講字..

回復 #34 dandan 的帖子

唔使由早到晚不停開放,可以分三場,因大家都要食飯/休息,咁係咪會好d

最好分早午兩段晚,咁就user friendly啦

回復 #33 barry 的帖子

me too,
the club house of where I live opens to 10:00 pm every day ga

原帖由 蝦佬浩 於 2007-7-2 17:24 發表
其實唔洗行動得咁激.
有無想過係因為救生員當席及人手問題, 所以先於晚上7點關閉.
另外如閞到晚上11點都比其他業主投訴...d燈又光, d人又嘈咁啦.
再者lee度又唔係公共泳池, 係唔足夠人手之下, 晚上發生意外, ...

絕對同意... 有時想方便自己時... 亦應顧及別人感受... 想知住八座低層d 朋友點諗... 十點o 唔ok?
有d人講自己住緊o既都開到10點... 有時要睇o下自己屋苑o既設計喎... 例如: d 燈幾高,幾光,幾近住客窗口... :150:
唔夠光有危險仲大件事... :134:
睇o下佢o地點諗計啦... :176: 雖然都係冇下文多... :136:

回復 #38 kurapika 的帖子

同意.
不過呢樣
離別是為了再一次重逢,我們靜靜期待著。
我哭了!我累了!是時候放手解脫嗎?

我諗等有d人入伙後 , 會考慮開夜d的